Verzwaringsknuffels

Voor veel kinderen is een knuffel een veilige haven die ze veel met zich meenemen als ze jong zijn en later in hun bed verstoppen. Voor kinderen die last hebben van prikkels, die moeite hebben met kalmeren wanneer ze overprikkeld zijn kan diepe druk een fantastisch middel zijn om zich in en na dergelijke situaties beter te voelen. Diepe druk kan op verschillende manieren worden uitgeoefend, onder andere met een verzwaringsknuffel. Het voordeel van een knuffel is dat deze makkelijk overal mee naar toe kan worden genomen. Zo kan de knuffel op schoot liggen tijdens het werken op school, mee in de auto en heerlijk mee worden genomen naar bed.

Bij diepe druk activeer je het bewegingszintuig (proprioceptie), het zintuig dat informatie doorgeeft over de stand van je gewrichten en de snelheid van de bewegingen. Een van de gevolgen daarvan is het vrijkomen van serotonine en dopamine, dit zijn stoffen die belangrijk zijn voor het regelen van processen in de hersenen. Dopamine en serotonine zorgen onder andere voor een gevoel van plezier en ontspanning.

De knuffels zijn in verschillende dieren en gewichten (tot max. 2kg) te verkrijgen. De prijzen variëren tussen met de afmeting van de knuffel en het gewicht. Hieronder enkele voorbeelden van knuffels. Voor meer info stuurt u gerust een bericht naar info@beweegjewijs.com.

Beweeg je wijs

Gegevens
KVK 86587757

Lid NVPMKT

instagram linkedin
Contact

Beweeg je wijs
Annet Hakkert - van Kalkeren
Wichmanlaan 136
4033 HJ Lienden
06-21711737
annet@beweegjewijs.com